Ön itt van most:"Téged jöttünk köszönteni"

"Téged jöttünk köszönteni"


By Laskay Anna - Posted on 10 szeptember 2009

Nagykálló és Kállósemjén közt

Fiatal egyházközségünket képviselve páran útra keltünk szeptember 5-én, hogy részesei legyünk a kegykép hazatérésének. Az Istenszülő ikont gyalogosan vitték Hajdúdorogról Máriapócsra többezres tömeg kíséretében.

Papnénk a hajnali indulástól egészen Kállósemjénig részt vett a zarándoklaton, míg mi Nagykállótól csatlakoztunk a Szűzanya-menethez. Bár rövid szakaszon lehettünk részesei a gyalogos zarándoklatnak, mégis érezhettünk a nagy-nagy kegyelmet, egységet és szeretetet. Püspökünk Nagykállóban elmondott beszéde, az útközbeni zsoltározás, a tömegben fel-felhangzó Mária-énekek mind emelték a lelket, mialatt egyre nőtt testünk fáradtsága. Kézzel fogható módon tapasztalhattuk, mennyire fontos az életben az Istenre hagyatkozás. Hisz az esős éjjel után a Nap ragyogott ránk, a falvakban felvirágozott kapuk és virágszőnyeggel borított út várta a csodatevő kegyképet, s az őt követő zarándokokat, a pihenőhelyen az emberi szeretet és gondoskodás megható példájaként terített asztalok, frissítők voltak, miközben a templomból a vecsernye éneke hallatszott. Visszaadni az élményt szavakkal? Nem hiszem, hogy sikerülhet. De megpróbáljuk majd a mindennapokban továbbadni!

A zarándoklatról készült összefoglaló az alábbi linken elérhető:
http://www.yv.hu/p=45185b04a6aa30ec8dd5c2f312ec1f61

Közelgő események

A Lexikonból

Az Előszenteltek liturgiája a bizánci egyház sajátos nagyböjti szertartása. Szerdán és pénteken, valamint a nagyhét első három napján végezzük.
Ősi előírás szerint nagyböjtben nem végeztek...