Ön itt van most:Szemlélődő lelkigyakorlat Cserépváralján

Szemlélődő lelkigyakorlat Cserépváralján


By Laskay Anna - Posted on 14 október 2013

„Uram, Jézus Krisztus, Isten Fia, Könyörülj Rajtam, Bűnösön!” (Jézus-ima)

A szentatyák tanítása szerint, mindaddig amíg az ember nem kötelezi el magát a lelki életben az imádság hősies gyakorlására, addig az ember belseje sötét, szétesett, szenvedélyek rabja. Ezért a világban és a kolostorban élőknek egyaránt ajánlják az Isten szüntelen jelenlétére való emlékezést, a „szüntelen imádságot”. Ezt a „gyakorlatot” a „Jézus-imával” lehet elérni és megközelíteni.
A „Jézus-ima” evangéliumi eredetű „sóhajtás”, megfogalmazott „vágyakozás” vagy „kiáltás” a segítség után, ahogy Jerikóban kiáltozott a vak Jézus után, hogy segítsen rajta.

Olyan lelkigyakorlat kezdődik október 18-án este 18 órakor Cserépváralján, ami a „Jézus-ima” gyakorlásáról szól. Bár egy rövid fohászimáról van szó, de a Szentírás szava szerint képes ez megtisztítani szívünket és megvilágosítani értelmünket. Gyakorlása közben tapasztalatot szerezhetünk arról, hogy az imaélet „lelki háború”, láthatatlan küzdelem. Éppen ezért mondta Szent Makariosz remete az imáról: „...ha imádkozni könnyű lenne, akkor mindenki gyakorolná...”.

Elmélkedések, csöndes imagyakorlatok váltakozásában közel kerülhetünk mindannyian Istenhez, lelkigyakorlatot vezető és lelkigyakorlatozó egyaránt.

A csöndes együttlét péntek este kezdődik, és vasárnap reggel 9 órakor ér véget.

Jelentkezni lehet a lelkigyakorlat vezetőjénél, Demkó Balázs atyánál. Tel.: 30/296- 88-44. A részvétel -teljes ellátással- 8000 Ft-ba kerül.

Közelgő események

A Lexikonból

A Szent Liturgiának az a része, amelyben Krisztus szent Testét és Vérét veszi magához a papság és...