Ön itt van most:Pásztói könnyezés - Vajda Mihály beszámolója

Pásztói könnyezés - Vajda Mihály beszámolója


By Laskay Anna - Posted on 11 július 2017

Pásztói könnyezés - Vajda Mihály beszámolója

A hír hallatára, hogy tőlünk nem messze, Pásztón június 28-a óta két Mária szobor könnyezik, július 6-án reggel mi is útra keltünk, hogy imádkozhassunk ebben a kedves kis temetőkápolnában. A parókus atya kérésünkre kinyitotta a templomot, amelyhez folyamatosan érkeztek imádkozó, kíváncsiskodó emberek.

A két szobor a templomhajó két oldalán áll. Az egyik, a nagyobb Lourdes-i szobor magasra van helyezve, azt nem tudtuk igazán szemrevételezni, de a kisebb Rosa Mystica szobor arca nagyon jól látható volt. Valóban, mindkét szeme könnybe volt borulva, mintha éppen sírni kezdene. Bőséges folyást nem láttam, de a fotó, amit a plébános atya engedélyével készítettem, jól visszaadja a látványt.
Nem tudjuk pontosan miért sír a Szűzanya, de oka van rá, sajnos. Talán az leginkább, hogy mi magunk nem siratjuk a bűneinket, Ő viszont nem feledkezik meg rólunk.

Közelgő események

A Lexikonból

A keleti egyházban kialakult az az igény, hogy az egyház eltávozott tagjai is jelen legyenek a liturgián. Kezdetben a hramotát azokért az elhunytakért végezték, akik keresztény imádság (temetés)...