Ön itt van most:Kápolnaszentelés

Kápolnaszentelés


Időpont: 
2020. Július 5. - 10:00
Helyszín: 
Eger, Bartók tér 3.

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Örömmel értesítek minden egyházközségünkhöz tartozó hívőt, jószívű adakozót, támogatót, hogy Egerben lassan elkészül bizánci rítusú kápolnánk, melynek utolsó simításait ezekben a napokban végezzük.
Az Egri Görögkatolikus Szervezőlelkészség saját kápolnáját július 5-én vasárnap, szenteli meg Dr. Orosz Atanáz megyéspüspök. A szentelés szertartása 10 órakor kezdődik, és püspöki Szent Liturgiával folytatódik, melyre minden görögkatolikus hívőt, támogatót és érdeklődőt szeretettel várunk!

Közösségünk kápolnája az Istenszülő Szűz születésének ünnepére szentelődik, kinek közbenjáró anyai szeretetét érezzük, és a jövőbeli egyházközség fejlődését, valamennyi tagjával együtt az Ő oltalmába is ajánljuk!
Hívunk és várunk mindenkit, azonban a még érvényben levő pandémiás előírások miatt, tisztelettel kérem a szentelési szertartásra jövő híveket és érdeklődőket, hogy a kiszámítható létszám miatt, részvételi szándékukat a honlapon, vagy a szervezőlelkész telefonszámán SMS-ben jelezzék június 20-ig.

Isten iránti hálával:

Demkó Balázs György egri szervezőlelkész

Közelgő események

A Lexikonból

Az ószövetségből örökölt módon a liturgikus nap estével kezdődik. Az őrségváltások időbeosztásához igazodva következtek egymás után a szertartások: 18.00...