Ön itt van most:A szervezőlelkészség működése a rendkívüli helyzetben

A szervezőlelkészség működése a rendkívüli helyzetben


By Demkó Balázs - Posted on 21 március 2020

A rendkívüli helyzetre való tekintettel vasárnap nem lesz Szent Liturgia Egerben. Azonban 11 órától délig gyónási lehetőség lesz, és akik szentgyónáshoz járulnak, őket megáldoztatjuk.

A március 25. Örömhírvétel ünnepén nem lesz nyilvános szertartás. Az előesti ünnepi vecsernye elvégzésre kerül, de a helyi érseki rendelethez igazodva, Szent Liturgiát nem végzünk. (A hívek nélküli Szent Liturgia idegen gyakorlat a Keleti Egyházban.) A rendkívüli járványveszély miatt ezt a gyakorlatot követjük, amíg nem születik más rendelkezés.

Kérjük idős híveinket, hogy maradjanak otthon és imádkozzanak egyházunk előírása szerint, Akatisztoszt és más imákat, amelyeket Egyházmegyénk honlapján találnak. Gyónást és szentáldozást a betegek számára bármikor biztosítunk!

A járvány veszély idején végzendő imádság így fogalmaz a Nagy Szerkönyvben: "...szünetel a szent igehirdetés, a szent titkok bemutatása, a szent dalok zengése nagyobbrészt elhallgatott." Ennek a keserű szenvedésnek az idejét éljük, és imádkozzunk a mihamarabbi szabadulásért!

Minden későbbi változásról a honlapon keresztül értesítést adunk!

Demkó Balázs egri szervezőlelkész

Közelgő események

A Lexikonból

Az Akathisztosz szó jelentése "nem ülve kell végezni". Az Akathisztosz himnusz az Istenszülő Szűz Mária tiszteletére írt imádság. Végzése a nagyböjt ötödik szombatjára van előírva.

Az...