Ön itt van most:Balázs atya imafelhívása

Balázs atya imafelhívása


By Demkó Balázs - Posted on 19 április 2021

Kedves Testvérek!

Szeretettel fordulok az egri hívekhez, és mindenkihez, akik hiszik és tudják, hogy csak imával lehet megállítani az életünket sanyargató járványt, és minden más katasztrófát, amit még okozhat az ördög, aki elindította a koronavírust.

Sokan nem értik, hogy miért csak imádsággal lehet változtatni a sorsunkon. Azért,mert az Imádságban Istenhez fordulunk, tevékenyen megéljük a reményt, és az imádság nyomán béke születik bennünk és Isten szerinti átalakulás.
Nem csak a járvány fenyeget, és az azzal járó intézkedések, hanem háború is közeleg.
Ezért még fontosabb, hogy imával, engeszteléssel válaszoljunk a körülöttünk levő eseményekre, melyekről 1917 óta, Fatima óta olyan sokszor üzent nekünk a Mennyei Atya az Istenszülő Márián keresztül, de soha nem vette elég komolyan a katolikus nép.

Krisztus Urunk azt mondta tanítványainak, szenvedése előtt, hogy „ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem". (Jn 14, 1) Ennek a krisztusi mondatnak az életre váltása hittel mondott imával történik. Ha nem imádkozunk elkötelezetten, nem szánunk elég minőségi időt Istennek, akkor szorongás és félelem fog irányítani bennünket. Pedig, aki Krisztusban él, soha nem kell félnie semmitől, és még a világ eseményeit is Isten akarata szerint ítélheti meg, úgy, hogy a világ nem hat rá.
Mennyire fontos lenne a mai időben az ilyen lelkület! Milyen komoly aszkézist kellene felvállalnunk ezért, hogy ne a rettegés, félelem, és szorongás uraljon bennünket, hanem az Isten általi kiválasztottság öröme, mert mindannyian ki vagyunk választva keresztségünk és hitünk miatt a jó harcra és a győzelemre.

Elmúlt a nagyböjt és az Egyház örömteli idejében élünk Jézus feltámadásnak örvendezve, ugyanakkor továbbra is aktuális a nagyböjti imáink egyike, amelyik így szól: „tépjünk szét minden igaztalan írást”, azaz a túl sok negatív hírt, benyomást és rettegtetést vágjuk el a csenddel, az elektronikus eszközök elhallgattatásával. Helyette viseljük el a mélyebb információt hordozó csendet.
Örömünket, hitünk biztos alapját kívánja a gonosz aláásni. Nem csak a járvánnyal,
hanem úgy látom, hogy a járványra adott intézkedések észszerűtlensége és agresszivitása is mértéken felül megterhelő. Egy politikai elemző a minap úgy fogalmazott a járvánnyal kapcsolatban, hogy ha majd a „békeidő” a járvány után visszatér, akkor majd.... nyugalom lesz, normális élet. A járvány előtt sem volt a szellemi világban nyugalom, és a normális élet hátterében olyan istenellenes bűnök,és az egész teremtés ellen áskálódó események húzódtak és zajlanak ma is, amelyek jogossá teszik a járvány megállításáért mondott könyörgésünk szóhasználatát:
„Vétkeztünk és gonoszul cselekedtünk s ezért utolért bennünket a Te igazságos haragod, Úr Istenünk.”
Úgy hiszem, hogy aki bennünket több mint száz éve Fatimában imádságra szólított, és ezáltal a II. világháborút és a kommunizmus elterjedését kívánta volna megakadályozni, a Boldogságos Szűz, ma is velünk könyörög, az Egyházzal küzd a sátáni tervek megakadályozásáért. Máriapócson jelezte nekünk anyai könnyekkel, hogy velünk járja földi zarándokutunkat Isten Országa felé, és szenvedésünk, testi-lelki állapotunk nem közömbös Isten Anyja előtt.

Az Ő közbenjárását kérve, és az Ő védnöksége alatt április 19-től, hétfő déltől, május 13-ig, az Úr Jézus mennybemenetelének ünnepéig szeretném a nap 24 óráját imában tölteni azokkal, akik válaszolnak erre a hívásra. Ahogy a pandémia kezdetén, úgy most is ennek a harmadik hullámnak és valamennyi ezután jönni akaró hullámnak a megállításáért és a világ békéjéért imádkoznánk a nap minden órájában.
Biztos lesz olyan testvérünk, aki tud délelőtt vagy délután, reggel vagy éppen éjszaka vállalni egy órát, ha csak egy hétig is. Az idő beosztásának és felvállalásnak nehézsége fogja erősebbé és nyomatékosabbá tenni felajánlásunkat.

Tisztelettel kérem az egyetértő és együttműködni akaró híveket, hogy jelezzék
szándékukat nekem, hogy egy imabeosztást készíthessek felajánlásuk nyomán, és így is készüljünk Pünkösd ünnepére.

Bizakodó szeretettel:

Balázs atya
Tel.: 06 30/296 8844

Közelgő események

A Lexikonból

Szó szerint: "közös tevékenység". Tágabb értelemben liturgia az egyház összes hivatalos szertartása, vagyis a...